Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Bakketoften 3

DK-8541 Skødstrup

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk
Treax Pads

Treax Pads er et innovativt træningssystem til alle former for træning og bevægelse. Systemet henvender sig til flere brugere og træningssituationer, f.eks. genoptræning efter en senhjerneskade, motorisk træning for ældre og udvikling af børns motoriske og kognitive færdigheder. Treax Pads reagerer ved berøring med hænder eller fødder og har funktioner, der træner både krop og hjerne. Træningssystemet forbedrer motoriske og kognitive færdigheder på en behagelig og underholdende måde. Treax Pads giver ved alle funktioner en unik feedback. Feedbacken motiverer brugeren og gør det muligt at se forbedringer og vurdere udvikling.

Intro video

Youtube Video

Træn balance, koordinering og vægtbæring

Systemet består af en række forskelligfarvede pads, der reagerer ved berøring. Det er nemt for terapeut eller bruger selv at skabe individuelle øvelser for balance, koordinering og vægtbæring. Treax Pads har fire grundlæggende funktioner: kraftskala, tilfældig lyssignal, reaktion og balancefunktion. 

TREAX PADS

TREAX Pads’ene er udviklet i samarbejde med eksperter, senhjerneskadede og terapeuter. Deres behov og præferencer har defineret hovedfunktionerne i TREAX konceptet.

Fordelene ved TREAX Pads er bl.a.:
- Stor fleksibilitet i sværhedsgrad og træningsmål.
- Kombinerer træning af kognitive og motoriske færdigheder.
- Giver umiddelbar feedback.
- Nemt at anvende!

Træningsmuligheder

Antallet af TREAX Pads definerer antallet af forskellige brugerscenarier. TREAX Pads sættene kan udvides med tre pads af gangen. Det er muligt at opgradere fra small til medium, medium til large eller udvide det største sæt og opnå muligheder for endnu større sociale aktiviteter.
Ved brug af et medium sæt er det muligt via Random-funktionen at lave et område af pads og derved opnå en aktivitet, der minder om det motorisk udfordrende spil Twister. Når der er flere ensfarvede pads tilgængelige udfordres brugerens planlægningsevner og udøvende funktioner også i øvelsen.

Med et large sæt er det muligt at lave sociale spil, eftersom området kan blive større og derved give plads til to brugere på samme tid. Det tilføjer et socialt aspekt til øvelsen og udfordrer planlægningsevnerne og de udøvende funktioner yderligere. Brugerne kan nu passere hinanden og kan strategisk blokere for den andens rute.
Eksemplet viser to brugere der ved hjælp af det tilfældige lyssignal skal komme forbi hinanden og over på den modsatte side.

"En rigtig vigtig fordel ved Treax Pads er, at der er så mange forskellige funktioner. Alt efter hvilket barn man træner med, kan man tilpasse træningen, så det passer"
Tina Mellesdal, Fysioterapeut i Sandnes Kommune

Funktioner

Kraftskala

Skalafunktionen reagerer ved tryk og giver feedback ved hjælp af et lyssignal. Man kan vælge om lyssignalet skal aktiveres med hånden eller foden, og dermed hvilket område man vil træne. Lyssignalet viser ændringer i den kraft eller den vægt, som brugeren tilfører pladen. Derved kan brugeren nemt følge ændringerne i de motoriske bevægelser eller i vægtbæringen. Når brugeren f.eks. træder på en plade, udfordres han/hun til at styre sin vægtfordeling på benene, så kraftskalaen rammer den matchende farve på pladen.
Funktionen kan justeres til at reagere på den kraft eller vægt, der matcher den enkelte bruger. Kraftskala vises og kan justeres med + og – knapperne på højre side af padsne.

Tilfældigt lyssignal

Når Random-funktionen er valgt, reagerer TREAX Pads’ene på enhver aktivering enten med hånden eller foden med et tilfældigt lyssignal.
Følsomheden justeres med + og – knapperne på højre side af pads’ene.
Eftersom TREAX Pads’ene leveres i tre forskellige farver vil det tilfældige lyssignal matche disse tre farver. Når brugeren modtager et lyssignal skal han/hun navigere til en ny pad med den specifikke farve. Ved at aktivere denne pad vil et nyt lyssignal dirigere brugeren videre. Modsat kraftskalafunktionen reagerer denne funktion ikke udfra kraftens størrelse, men udelukkende blot ved aktiveringen. Derfor giver træning med denne funktion mindre fokus på den anvendte kraft eller vægt, og mere fokus på de kognitive udfordringer som f.eks. reaktionstid, koncentration og motorisk koordination.

Reaktion

Reaktionsfunktionen vælges ved at holde Random inde i 2 sek. Med reaktionsfunktionen kan man indstille pads’ene til at tænde vilkårligt med forskellige tidsintervaller.
Hastigheden justeres med + og – knapperne fra 1 sek til 10 sek. Pausetiden ændres tilsvarrende fra kort til lang.
Her gælder det om at aktivere pads’ene der tænder inden tiden er gået. Når man at aktivere pad’en responderer den med et hvidt blink. Pads’ene lyser tilfældigt enten blåt eller rødt, hvilket giver muligheder for at lave regler for mere avancerede øvelser. Lad evt. brugeren aktivere de røde med venstre fod/hånd og de blå med højre fod/hånd.
Brug reaktionsfunktionen til f.eks. aktiviteter med højt tempo, reaktionsøvelser, øje/hånd koordinering eller ”neglect” hvor brugeren kun skal aktivere de blå lys og ignorer de røde. Udover at justere hastigheden med + og – knapperne kan øvelserne let gradueres i forhold til antallet af pads der anvendes og afstanden imellem dem.

Balancefunktion

Når vægten øges på forfoden i forhold til hælen, bevæger det blå lys sig mod højre. Øges vægten på hælen i forhold til forfoden, bevæger det blå lys sig mod venstre. Er balance mellem hæl og forfod, lyser et hvidt lys i midten.
Lægges pads’ene ud i en passende afstand imellem hinanden som en sti, kan balancefunktionen bruges som en simpel “ganganalyse” der signalerer hvordan kraften afvikles over foden igennem en gangcyklus.

Brug for inspiration til øvelser?

Se hele vores videokartotek med forskellige øvelser og lad dig inspirere.

BESTIL EN GRATIS DEMO/AFPRØVNING

Kontakt os i dag, og få et gratis konsulentbesøg af en af vores dygtige fagkonsulenter.

Nyheder

STUDIEJOB: Digital E-commerce profil

16-05-2024
Vil du gerne opnå praktisk erfaring inden for E-commerce og annoncering, samtidig med at du studerer? Lige nu søger vi...

Blog

Den første INNOWALK Pro 2 i Danmark

14-05-2024
Geelsgårdskolen er de første i Danmark der får den nye INNOWALK Pro 2. Der er stor glæde i terapeutteamet på...

Events