Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de seneste nyheder fra INNOVAID
Kontakt INNOVAID i dag:
Bakketoften 3
DK-8541 Skødstrup
Denmark
T: +45 86 78 99 33
F: +45 86 78 99 34
mail@iaid.dkDa Elise Mathilde var tre år gammel konstaterede en fysioterapeut, at Elise Mathildes balancebesvær skyldtes, at hun har cerebral parese.
”Det var næsten en lettelse at få at vide,” fortæller Elise Mathildes mor.
Nu kunne de endelig gøre noget ved det i stedet for at se passivt til, at deres datter snublede og mistede balancen. Efter nogle år med regelmæssig fysioterapi og passiv udstrækning foreslog familiens fysioterapeut, at de kunne prøve Happy Rehab. Siden august måned har Elise Mathilde trænet med Happy Rehab i intervaller på 4-5 uger, efterfulgt af pauser på et par uger.
I dag er Elise Mathilde 6 år gammel. Hun er på niveau 1 på GMFCS skalaen, og i det daglige kan hun være med til de fleste ting i skolen, og når hun leger med sin tvillingesøster. Men inden hun begyndte at bruge Happy Rehab snublede hun ofte, og når hun stod på skøjter med sin søster, havde hun betydeligt sværere ved at holde balancen.
Elise Mathildes mor, Guro Melum, fortæller, at Elise Mathilde nu, efter at have brugt Happy Rehab i lidt over et halvt år, ikke snubler så ofte, og har fået en bedre balance.
Elise Mathilde sammen med sin mor
”Til vores overraskelse siger vores fysioterapeut også, at hun har fået et målbart bedre ledudslag, altså en bedre fleksion i ankelledet. Det er ret fantastisk,” siger mor.
Elise Mathilde synes, at det er ganske fint at træne med Happy Rehab. Og når der kommer nye spil, er det ligefrem sjovt. Hun skal fortsætte med at bruge det, både for at holde fremskridtene ved lige, men forhåbentlig også for at kunne opleve yderlige forbedringer.
”Hvis det havde været en kamp hver dag, så var det jo ikke gået, men det fungerer, fordi hun synes godt om det,” siger mor afslutningsvis.
Hanna træner i sin Happy Rehab
Hanna er født med to krumme fødder, hofter, som var gået af led, samt en misdannelse i den nedre ryg. Det har medført, at Hanna har været igennem flere operationer.
Hun er opereret én gang i hofterne og fire gange i fødderne. Operationerne er blandt andet foretaget for at gøre achillessenen løsere, da Hanna er tågænger. I forbindelse med operationerne har Hanna haft lange perioder med gips på fødderne i sine første leveår.
Efter en af de lange gips-perioder anbefalede en fysioterapeut, at Hanna begyndte at træne med Happy Rehab. Det var før hendes skolestart i 2015. Dengang sad Hanna altid i kørestol, hvis hun skulle tilbagelægge længere strækninger.
I dag har Hanna haft Happy Rehab derhjemme i et år, og hun kan nu gå med krykker på strækninger, hvor hun før var nødt til at bruge kørestol.
Selvom der er sket tydelige fremskridt, kan det godt være et problem for forældrene at blive ved med at holde Hanna motiveret. Men når hun først er i gang, så går det helt af sig selv.
Hanna sammen med sin mor
”Så bliver hun ivrig og vil lave hele programmet,” fortæller Hannas mor, Bente Andersen.
I sin fritid går Hanna til ridning, og sidste år stod hun på ski. Hun kan det, som de andre børn kan, men hun trænger bare til ekstra hjælp. Hanna er også med, når der er danseundervisning på skolen. Det synes hun er rigtig sjovt, og der har Happy Rehab været en stor hjælp, da det har gjort hende mere stabil på fødderne.
Efter Hanna er begyndt at bruge Happy Rehab, har hun fået en bedre balance, hun har fået en større muskelmasse og bedre fleksion i knæene. Anklerne er stadig så fastlåste, at de har svært ved at blive bedre.
”Men det er jo ikke dumt at forsøge om anklerne kan blive bedre med Happy Rehab. Så det er motivationen,” siger mor.
Alexander træner i sin Happy Rehab
Da Alexander begyndte i børnehave, kunne pædagogerne godt se, at han ikke havde lige så let ved at bevæge sig, som de andre børn havde. Han haltede, og blev hurtigt træt i benene. Alexander begyndte hos en fysioterapeut, og hun foreslog Alexanders forældre, at han skulle begynde at bruge Happy Rehab.
Alexander har ingen diagnose, men hans korte sener i benene og trætte ben har gjort, at han også har haft stor gavn af at bruge Happy Rehab. Han har brugt Happy Rehab i et år nu, og det har resulteret i, at han er blev mindre træt i benene, halter mindre og er blevet bedre til at strække benene.
”Han er en af de andre nu,” siger Alexanders mor, Silje Larsen.
Alexander træner med Happy Rehab tre gange om ugen. Han har et ståstativ stående derhjemme, og det gør det lettere at nå at få trænet regelmæssigt.
”Det kræver meget mindre. Vi skal ikke køre frem og tilbage til fysioterapeut, men kan lave øvelserne derhjemme,” fortæller mor.
Det er sjovt at træne med Happy Rehab, mener Alexander. Men da han havde prøvet en del af de spil, der er i ståsystemet, blev det en smule kedeligt at spille de samme spil. Derfor tog Alexander sagen i egen hånd, og viste sin fysioterapeut et spil, som han synes er rigtig sjovt at spille på nettet. Det har ført til, at Alexander har været med til at udvikle et nyt spil til Happy Rehab, som næsten er færdigudviklet.
”Han er simpelthen så stolt,” siger mor.
Alexander sammen med sin mor
Det er i høj grad med til at give ekstra motivation til træningen. Selvom Alexander nu er blevet så stabil på benene, så fortsætter han med at bruge Happy Rehab lidt endnu, for at holde fremgangen ved lige.
(+45) 86 78 99 33