Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Tag motivationen med hjem fra Beitostølen

Fredag, desember 1, 2017
Hos Beitostølen Helsesportscenter i Norge, arbejder de på at fremme glæden ved træning og bevægelse for børn og voksne med funktionsnedsættelse. Personalet hos Beitostølen håber dermed på at kunne give brugerne fornyet motivation til også at være aktive derhjemme.

 

Beitostølen Helsesportscenter i Norge er ikke det første sted du kommer hen efter en operation og i den efterfølgende genoptræningsperiode. Det er derimod et sted mange med funktionsnedsættelse kommer, når motivationen og lysten til fysisk træning er svær at få øje på.

 

”Man kommer typisk til Beitostølen for at få et løft og et skub i den rigtige retning. Mange med funktionsnedsættelse mangler inspiration og lyst til fysisk aktivitet. Vi forsøger at give dem motivationen og glæden ved bevægelse tilbage,” siger fysioterapeut hos helsesportscentret, Berit Gjessing.

 

Træning, der passer til det enkelte barn

Hos Beitostølen er det muligt at komme på ophold af tre til fire ugers varighed, hvor man arbejder målrettet med at skabe fornyet motivation til fysisk aktivitet. Børn er typisk hos Beitostølen i ophold af 3 ugers varighed. I begyndelsen af opholdet har personalet en snak med hvert barn, for at få en fornemmelse af, præcis hvilken behandling, der passer til det enkelte barn. Herefter laver børnene ofte aktiviteter i grupper med andre børn, mens der også er mulighed for individuel træning.

 

”Ved slutningen af opholdet opsummerer vi, hvad de har lært og snakker om, hvad de kan gøre derhjemme. Og hvad der skal til i hverdagen. Vi har meget fokus på at give dem motivation og tro på, at de kan være fysisk aktive hjemme også,” fortæller Berit.

 Pigging

Velfærdsteknologi som afveksling

Hos Beitostølen tager de imod børn med mange forskellige slags funktionsnedsættelse, men med en overvægt at børn med cerebral parese. Beitostølen sørger for at tilbyde et afvekslende aktivitetstilbud, der ud over forskellige former for sport og bevægelse, også byder på træning i velfærdsteknologiske systemer som Happy Rehab.

 

”Happy Rehab er et  godt hjælpemiddel til både børn og voksne. Det er afvekslende og motiverende træning, og mange synes faktisk også at det er mere motiverende end andre former for træning,” siger Berit.

 

Mod på nye udfordringer

Opholdet slutter dog ikke endeligt efter de tre uger på helsesportscentret. Tre måneder efter opholdet samler fysioterapeuterne hos Beitostølen de børn, der bor i nærheden af hinanden, til en opfølgende snak. Både om, hvordan det er gået siden opholdet på helsesportscentret, og om hvad næste skridt er. Her oplever Berit og hendes kollegaer, at mange af børnene har fået mere selvtillid af at være mere aktive.

 

”Det giver dem utroligt meget, når de oplever, at de mestrer forskellige sportsgrene. Derfor oplever vi også, at de bliver mere villige til at prøve nye ting, og at mange starter på nye sportsgrene efter opholdet,” siger Berit.

 

Læs mere om Beitostølen Helsesportscenter her: http://www.bhss.no/

 

 

 

 

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events