Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Ridefysioterapi skaber symmetri i kroppen

Torsdag, oktober 11, 2018

Fysioterapi på hesteryg. En behandlingsform, der især er populær for personer med nedsat balance og spasticitet i kroppen. Her bruger man hestens bevægelser for blandt andet at skabe symmetri i sine egne bevægelser. Men hvad er det egentlig, det går ud på?

Det er ikke kun skønne naturoplevelser, man kan få ud af en ridetur. Ridning kan have gavnlige effekter for eksempelvis børn med cerebral parese, og andre med gangbesvær. Det oplever ridefysioterapeuten Magny Sørensen, der er tilknyttet Beitostølen Helsesportsenter i Norge.

”Ridestillingen er et ideelt udgangspunkt for bevægelse. Stillingen god til at træne bevægelse i hofter og ryg. Disse bevægelser foregår symmetrisk helt af sig selv, når man sidder på hesten,” siger hun.

Den symmetriske træning er en af hovedårsagerne til, at ridefysioterapi kan noget, som de fleste andre træningsformer ikke kan. Personer med cerebral parese vil ofte have én side af kroppen, der er mere hæmmet end den anden. Hestens symmetriske bevægelser sikrer, at rytteren også trænes symmetrisk, på trods af funktionsvanskeligheder.

Gå som hesten

Den symmetriske træning kan også være særligt gavnlig for personer med gangbesvær. Når man sidder på hesten og mærker dens gang og rytme, husker vores kroppe bevægelserne.

”Hestenes skridt er ofte tilsvarende den måde, vi går på. Så for de patienter, der ikke har en almindelig gang, kan hestens bevægelser hjælpe dem til en bedre gang,” fortæller Magny Sørensen.

Derudover kræver ridning af rytteren, at man holder ryggen rank. Den øvelse kan give en markant bedre holdning, og dermed et bedre fundament for at bevæge sig rundt.

Tæt på naturen

Ridefysioterapiens effekter er ikke kun båret af de fysiske bevægelser. Også træningsrummet, nemlig naturen spiller en rolle. Rytteren bliver taget ud af træningslokalet og ud i den friske luft og smukke natur. Det i sig selv kan skabe både større motivation, men også virke helende. Den tætte kontakt med hesten kan ligeledes skabe øget træningsglæde.

Det er ingen forudsætning, at man har erfaring med ridning.

At begynde til ridefysioterapi kræver en lægeerklæring.

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events