Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Bakketoften 3

DK-8541 Skødstrup

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

I Kolding kan man låne Happy Rehab med hjem

Mandag, september 23, 2019
Det kan være et puslespil at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man skal til fysioterapeut med sit barn hver dag. I Kolding kommune kom de for 4 år siden på den idé, at de kan låne deres to Happy Rehab systemer ud til familier i de perioder, hvor de har brug for ekstra intensiv træning. Det er en løsning, der giver mere tid og frihed i hverdagen, samtidig med at man sikrer en effektiv træning.

Hvorfor ikke låne Happy Rehab systemerne ud? Sådan spurgte fysioterapeuterne i Kolding kommune sig selv, da flere familier efterspurgte en mere fleksibel og effektiv træningsmulighed. Det resulterede i, at Kolding kommune i dag har en låneordning, hvor borgerne i kommunen kan blive indstillet til at låne et Happy Rehab system, hvis terapeuterne vurderer, at det er den rigtige indsats.

”Vi kan godt se, at den bedste effekt kommer ved daglig træning. Derfor giver det god mening at låne systemerne ud, så familierne kan træne derhjemme hver dag,” siger fysioterapeut i Kolding kommune, Betina Glibstrup.

Terapeuten er med på sidelinjen

Happy Rehab kan naturligvis ikke erstatte hverken en terapeut eller anden træning. I Kolding kommune ser de ståsystemerne som et rigtig godt supplement til anden træning, som for eksempel laves hos en fysioterapeut. Det giver afveksling og mulighed for at træne på en anden måde, end man ellers har mulighed for.

Selvom familierne har ståsystemerne til låns derhjemme, så betyder det ikke, at fysioterapeuten ikke er med inde over træningen.  

”Det minimerer selvfølgelig kontakten med terapeuten, når familierne har systemet derhjemme, men vi følger med i børnenes træning på sidelinjen, og vi kan ved hjælp af computersystemet se, hvordan de udvikler sig i deres træning. Det bliver en anden rolle vi får som terapeuter, men bestemt stadig meget vigtig,” fortæller Betina Glibstrup.

Derudover sørger fysioterapeuterne også for, at ståsystemerne er indstillet korrekt. De følger altså familierne i den periode, hvor de låner Happy Rehab, så børnene får mest muligt ud af deres træning.

Hvem låner typisk Happy Rehab?

Betina Glibstrup fortæller, at den typiske låner af deres Happy Rehab systemer er børn med cerebral parese. Ofte låner de et system, når de har brug for ekstra intensiv træning. Det kan være som en del af genoptræningen efter en operation, eller det kan være i forbindelse med en botox indsprøjtning, der kræver ekstra træning i virkningsperioden. Med Happy Rehab i hjemmet kan familierne komme i gang med træningen med det samme og lave den, når det passer dem. Det giver en fleksibilitet, der i sidste ende kan resultere i, at børnene får trænet mere.

Fysioterapeuterne i Kolding kommune sørger for at lave en grundig vurdering af, om det vil give mening at låne Happy Rehab ud til den pågældende familie.

”Vi skal sikre os, at forældrene som minimum, men også gerne barnet, har forstået, hvad det indebærer at have en Happy Rehab derhjemme. De skal altså forstå vigtigheden af at få trænet hver dag,” fortæller Betina Glibstrup.

”En løsning, vi nødigt vil være for uden"

Låneordningen har kørt i flere år nu, og Kolding kommune har oplevet positive resultater med at låne Happy Rehab ud til deres borgere.

”I starten var der nogle familier, der var skeptiske. Men de evalueringer vi har fået fra de familier, vi har udlånt et system til, har været meget positive. De har især påpeget, at det er en lettelse, at de kan passe træningen ind i familielivet. Og de har sagt, at ståsystemet er meget nemt at betjene,” siger Betina Glibstrup.

Betina Glibstrup fortæller også, at det er den fordel, at børnene slipper for at skulle til fysioterapeut hver dag.

”På den måde bliver de ikke trætte af terapeuter allerede inden de er blevet 10 år. Og de slipper for at skulle tages ud midt i skoledagen for at skulle til fysioterapeut. Flere af børnene har ligefrem sagt, at det ikke føles som træning at bruge Happy Rehab,” fortæller Betina Glibstrup.

Resultatmæssigt oplever Betina Glibstrup, at Happy Rehab kan være med til at give det ekstra skub, der skal til, for at man får de effekter, man ønsker.

”For mig handler det meget om kvalitet. Der er nogle af børnene, der ikke kunne have opnået de resultater, de har opnået, hvis de ikke havde trænet med Happy Rehab derhjemme. Og det er netop fordi, det er konkret for dem at skulle træne i ståsystemet hver dag. Det er nemmere at forholde sig til end nogle øvelser, de skal lave derhjemme,” siger Betina Glibstrup.

Hun understreger også, at træningen med Happy Rehab ikke kan eller skal stå alene. Den skal kombineres med anden træning, som aftales mellem fysioterapeuten og familien efter behov.

”Men jeg ville nødig være foruden den løsningsmodel, vi har med at låne Happy Rehab ud til vores borgere. Det er afgrænset og konkret træning, der giver gode resultater,” siger Betina Glibstrup.

Læs mere om Happy Rehab her

Nyheder

Praktikant indenfor marketing og kommunikation

04-04-2024
Praktikant til marketing og kommunikation Brænder du for at formidle de gode og effektfulde budskaber? Har du...

Blog

Dynamisk stående træning for børn med CP GMFCS-niveau 1-5

24-06-2020
Cerebral Parese (CP) er en bred diagnose, og personer med CP har derfor meget forskellige forudsætninger og behov....

Events

FOREDRAG: Nye balancer med Caspar Eric
Tir, d. 7. maj kl. 16.30 - 18.00
Danske Handicaporganisationer Hus, Blekinge Blvd. 2, 2630 Taastrup
FOREDRAG: Nye balancer med Caspar Eric
Tir, d. 14. maj kl. 16.30 - 18.00
INNOVAID, Bakketoften 3, 8541 Skødstrup