Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Med NF-Walker2 kan dit barn selvstændigt udforske verden

Tirsdag, august 13, 2019

For mange er det en milepæl, når et barn tager sine første selvstændige skridt. For børn med svære funktionsnedsættelser kan udsigten til at skulle opleve det virke lang og svær at nå. Med NF-Walker2 kan barnet med funktionsnedsættelser komme op og stå og udforske verden på egen hånd. Den nye NF-Walker2 byder på forbedringer, så det nu bliver en endnu større fornøjelse selv at gå omkring. 

 

Det er en stor del af barndommen og læringen, at man kan undersøge sine omgivelser, interagere med jævnaldrene og selv bevæge sig rundt efter det, der fanger nysgerrigheden. For børn med en funktionsnedsættelse kræver det ekstra hjælp og støtte at komme op og stå og gå.

 

NF-Walker har i mange år hjulpet børn med funktionsnedsættelser til at stå og gå på egne ben. Nu er NF-Walker kommet i en ny og forbedret version, der sikrer at barnet kan få en bedre og mere komfortabel oplevelse i sin NF-Walker.

 

Fra god til endnu bedre

Men det er ikke bare vigtigt, at barnet kommer op at stå og gå. Det er også væsentligt, at barnet står og går i en korrekt stilling, der forhindrer fejlstillinger og komplikationer senere i livet.

 

NF-Walker2 adskiller sig fra andre hjælpemidler blandt andet på grund af hjælpemidlets skinnesystem, der hjælper med at korrigere barnet og give det ekstra støtte. Det betyder, at barnet kan gå med optimal støtte, men stadig med frihed til at komme fremad.

 

NF-Walker har været på markedet i mange år og bliver brugt af mange i hele Europa. Fagansvarlig fysioterapeut på Made for Movements hovedkontor i Norge, Rikke Moen fortæller, at man længe har arbejdet på at lave forbedringer af klassikeren.

 

”Vi har prøvet flere gange at lave en bedre udgave af NF-Walker og det har været svært, fordi det er et utroligt godt og unikt produkt. Det er meget gennemtænkt,” fortæller hun.

 

Det er dog alligevel lykkedes at skabe en ny version af NF-Walkeren, som netop er endnu bedre end sin forgænger.

 

Hvad har ændret sig?

En forbedring som Rikke Moen fremhæver er, at man har rykket hoftebæltet. Det betyder, at hvor hoftebæltet før sad på samme sted foran og bagpå, så har man nu rykket det forreste bælte lidt højere op, mens det bagerste er som før. Det asymmetriske tryk stimulerer barnet til at strække overkroppen, så det får en mere oprejst position.

 

”Det betyder, at flere vil opleve, at de behøver mindre støtte på overkroppen. På den måde retter barnet sig op ved egen kraft og ikke ved hjælp af en masse støtte. Og det er meget vigtigt. Vi ønsker ikke at barnet har mere støtte end højst nødvendigt. Det er en balance mellem at give barnet støtte og også sørge for at stimulere muskulaturen så de bliver stærkere,” fortæller Rikke Moen.

 

Derudover påpeger Rikke Moen, at komforten har fået en opgradering.

 

”Alle kontaktpunkter er blevet bedre polstret for at gøre det mere komfortabelt at stå i NF-Walker2. Komfort er vigtigt, fordi vi ved at jo mere komfortabel barnet er, jo større sandsynlighed er der for, at barnet vil være i hjælpemidlet i længere tid. Og vi ved, at intensitet er vigtigt, for at vi ser en udvikling. Du skal helst stå en time hver dag, for at det giver gode fysiologiske effekter,” siger Rikke Moen.

 

Andre forbedringer tæller blandt andet et knæsystem, der hjælper barnet med at strække knæene, bedre mulighed for at tilføje ekstra udstyr, lettere adgang til at få barnet ind og ud af hjælpemidlet og meget mere.

 

Individuel støtte til at kompensere for udfordringer

Rikke Moen fortæller, at det naturligvis er forskelligt, hvilket hjælpemiddel, der passer til forskellige mennesker. NF-Walker har den fordel, at den kan tilpasses til det enkelte barn.

 

”Noget af det, der er så unikt ved NF-Walker er, at vi kan individualisere den til akkurat det, som barnet har behov for at bruge din energi og styrke på,” fortæller Rikke Moen.

 

Det betyder også, at det er muligt at hjælpe det enkelte barn med at korrigere dets positur, så det undgår fejlstillinger.

 

”Vi kan på den måde hjælpe barnet med at kompensere for sine udfordringer og hjælpe det med at træne på en måde, der sikrer en korrekt stilling og sikrer, at det kan komme fremover og udforske verden på egen hånd,” siger Rikke Moen.

Nyheder

Innovaid fylder 10 år!

16-09-2019
I år fejrer vi 10 års jubilæum som leverandører af træningssystemer og hjælpemidler, og det er vi meget stolte af! Det...

Blog

Hjemmetræning med Innowalk har fået Vienna ud af sin skal

02-09-2019
Tidligere var det mor og far, der skulle bære Vienna rundt hele tiden. Hun kunne ikke lide at sidde i nogle af de...

Events

AAL Forum 2019
23.-25. september 2019
Aarhus
INNOWALK workshop for terapeuter
23. oktober 2019
Hillerød
Inspirationsmøde for interesserede INNOWALK-brugere og pårørende
23. oktober 2019
Hillerød