Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Innovatoriet - en velfærdsteknologisk visningsarena

Onsdag, desember 14, 2016

Innovatoriet, der ligger i Horten kommune i Norge, er Europas største visningsarena for velfærdsteknologi. Der udstilles 150 forskellige velfærdsteknologier, fra næsten 60 forskellige leverandører. Innovatoriet er oprettet for at gøre det lettere for fysioterapeuter, virksomheder og andre med interesse for velfærdsteknologi at finde inspiration ét sted, i stedet for at lede mange forskellige steder. Derfor gør Innovatoriet også meget ud af at udbrede viden om velfærdsteknologi.

Innovatoriet arrangerer to eller tre timers besøg, hvor man får en introduktion til hvad velfærdsteknologi er, hvorfor det er vigtigt, og derefter får man præsenteret produkterne. Det hele afsluttes med en refleksions- og erfaringsudveksling, for at både besøgende og medarbejdere på Innovatoriet kan blive klogere.

 

Vi kontaktede Innovatoriets leder Torill Lønningdal, og spurgte hende om, hvorfor velfærdsteknologi er vigtigt, og hvad Innovatoriet gør for at holde sig opdateret på området.

 

Hvilke former for velfærdsteknologi har I?

Det er primært produkter, der hjælper folk til at kunne klare sig selv. Vi har ikke velfærdsteknologi til behandling, altså produkter til sygehuse og læger. Men for folk, som bor hjemme og på institutioner.

 

Hvorfor er det netop velfærdsteknologi i beskæftiger jer med?

Det er for at kunne hjælpe folk til at kunne klare sig selv. Og for samfundets skyld, for vi har ikke råd til så mange ansatte i servicesektoren. Servicesektoren er også præget af et høj sygefravær, så velfærdsteknologierne vil kunne aflaste de ansatte.

 

Hvad gør I for at holde jer opdateret om ny teknologi?

Vi rejser ofte ud på messe, og vi tager meget til Danmark. Det er jo der det sker. Vi har næsten 60 forskellige leverandører til Innovatoriet. Leverandørerne er gode til at tipse os om nye produkter, men nu er vi blevet så store, at vi ofte får henvendelser fra leverandørerne selv. Men hvis vi ser et fint produkt på en messe, så kontakter vi leverandørerne.

 

Hvordan står det til på den velfærdsteknologiske front i Norge?

Norge holder meget øje med Danmark med hensyn til velfærdsteknologi. Der sker ikke så meget på den front i Norge, som der gør i Danmark. Men vi har mange som importerer produkter til Norge. Det sker også i Innovatoriet. Når vi importerer et produkt fra Danmark og vores norske leverandører er på besøg, så får de øjnene op for nogle nye produkter. Vi er på en måde en indgangsport fra Danmark til Norge. 

 

Hvad gør I for at udbrede viden om velfærdsteknologi i Norge?

Vi holder kurser for ansatte i kommunen, for studerende og politikere. Så vi arbejder med folkeoplysning om velfærdsteknologi.

 

Hvordan er fremtiden for velfærdsteknologi?

Teknologien bliver bredere. Frem til nu har der været stort fokus på ældre. Jeg ser, at der vil blive mere fokus på børn og unge, og at der vil blive mere fokus på andre sektorer end helse. Blandt andet skolesektoren. Det ser vi ganske tydeligt. For eksempel med den nye robotteknologi, hvor man bruger sociale robotter i oplæring i skolen.

 
Hos Innovatoriet kan man se og prøve omkring 150 forskellige former for velfærdsteknologi. Blandet andet Treax Pads.

Velfærdsteknologien bliver, ifølge Torill, kun bredere. Hvis du har lyst til at vide mere, og se hvilke produkter Innovatoriet viser frem, besøg da deres hjemmeside HER .

 

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events