Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Hvad er Treax Pads?

Mandag, mai 1, 2017

De farvede Treax Pads er et træningssystem, der oprindeligt blev udviklet til personer med neurologiske vanskeligheder. Det har senere vist sig, at padsne også har god effekt på mange forskellige brugere.

 

Treax Pads er et teknologisk træningsredskab, der kan bruges af mange forskellige mennesker, med mange forskellige behov. Treax pads består af pads systemet, som kan bruges til træning af eksempelvis koordination, balance og reaktionsevne. De er alsidige og kan bruges både på gulvet og hænges op på væggen, så man kan vælge at træne med enten arme eller ben.

Treax Pads er især udviklet til personer under genoptræning efter en senhjerneskade, for ældre med behov for motorisk træning og for børn med behov for træning af koordinationsevnen. Men det har vist sig, at mange flere forskellige målgrupper også har stor gavn har Treax Pads.   

 

Tanken bag

INNOVAID har udviklet Treax Pads i samarbejde med terapeuter på Hammel Neurocenter, og en designstuderende. Den oprindelige tanke bag Treax Pads var, at man gerne ville skabe et træningsredskab til rehabilitering indenfor neuro-området. Målet var også at skabe et bredt anvendeligt redskab, der kunne fungere som en hjælp til fysioterapeuter. Her var padsne især tiltænkt genoptræning efter en senhjerneskadede, men det har senere vist sig, at Treax Pads kan bruges af mange forskellige målgrupper.

 

I dag bruges Treax Pads også i mange ældrecentre som aktivitetsredskab, og de bruges af børn og unge til at træne koordinations- og reaktionsevne. Alt efter hvor mange Treax Pads man har til rådighed, kan Treax Pads også bruges som et socialt spil, hvor man eksempelvis er to, der konkurrerer. Det er med til at gøre træningen både sjovere og mere motiverende. 

 

 

 

Forskellige funktioner

Med Random-funktionen kan man træne koordination, balance og reaktionsevne. Med et tilfældigt lyssignal lyser padsne enten lilla, grøn eller orange. Så gælder det om at ramme den rigtige pad med den rigtige farve. Det trænes brugerens opmærksomhed, og evne til å koordinere visuel input med bevægelser.  Fysioterapeuten eller behandleren kan selv indstille padsne, så de passer til den enkelte bruger.

 

Med Reaction-funktionen handler det om, at have en hurtig reaktion. Padsne kan indstilles sådan, så de reagerer helt tilfældigt i forskellige intervaller. Man kan selv justere, hvor mange sekunder de skal lyse op, før de slukker. Padsne lyser rødt eller blåt og man kan gøre det mere udfordrende, ved at lave forskellige regler med farverne. Man kan eksempelvis slukke de røde med højre hånd/fod og de blå med venstre hånd/fod. Her gælder det om at tænke hurtigt og reagere med det samme.

 

Kraftskala-funktionen reagerer på vægt. Denne funktion kan eksempelvis bruges, hvis man netop har fået en hofteoperation, og skal øve sig i at lægge den rette vægt på hvert ben. Eller til en person med halv-sidet lammelse. Padsne indstilles til en bestemt vægt, og giver en visuel tilbagemelding på, hvor meget man støtter på hvert ben.

 

Balancefunktionen fungerer ved at et blåt lys i toppen af padsne viser, når vægten fra fodsålen ændres. Hvis der er balance mellem hæl og forfod, lyser padsne hvidt i stedet for blåt. Funktionen kan blandt andet bruges til at træne balance og kropsfornemmelse.

 

Treax Pads er et redskab til terapeuter, som gerne vil have et konkret træningsværktøj, som både er effektivt, og som giver mening for brugeren. Den umiddelbare feedback gør det lettere for brugeren at se et konkret resultat af sine øvelser. Og muligheden for konkurrence og sociale spil gør træningen sjovere og mere motiverende.

 

Du kan læse mere om Treax Pads her (http://www.iaid.dk/da/treax-pads), hvor du også finder inspirerende videoklip med forskellige øvelser.

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events