Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Feilmelding

 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 307 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 308 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 310 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 307 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 308 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i field_available_languages() (linje 95 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.multilingual.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i field_is_translatable() (linje 176 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.multilingual.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke_multiple() (linje 338 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke() (linje 199 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i _field_invoke() (linje 200 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.attach.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null i field_available_languages() (linje 95 av /customers/8/b/9/iaid.dk/httpd.www/modules/field/field.multilingual.inc).

Hjemmetræning med Innowalk har fået Vienna ud af sin skal

Mandag, september 2, 2019
Tidligere var det mor og far, der skulle bære Vienna rundt hele tiden. Hun kunne ikke lide at sidde i nogle af de kørestole, familien afprøvede. Vienna er multihandicappet og bliver meget let overstimuleret sansemæssigt. Familien ledte derfor efter et hjælpemiddel, der kunne hjælpe Vienna til overgangen fra mors og fars arme til en kørestol, og som også kunne fungere til træning i hjemmet. Vienna har nu haft en Innowalk derhjemme i to år, og det har været en lettelse og gjort en stor forskel for både Vienna selv og hendes familie.

”Vi havde før et barn, der helst boede i sin egen lillebitte æggeskal og ikke ville forstyrres, til at hun nu er blevet en nysgerrig pige, der gerne vil være med.” Sådan siger Viennas mor Karina Lorentsen om den forskel, det har gjort for familien, at Vienna har fået bevilliget en Innowalk til hjemmetræning.

Vienna på 7 år er multihandicappet. Hun er stærkt spastisk, har svær epilepsi, har en svær hjernebetinget synsnedsættelse og en tarmsygdom. Det er vanskeligt for Vienna at komme udenfor hjemmet, da hun meget let bliver overstimuleret sansemæssigt. Familien har forsøgt at finde en kørestol til Vienna, som hun kunne holde til at sidde i, men hver gang afviste hun det, da det stresser hende at være spændt fast til stolen, grundet hendes sansefølsomhed. Derfor søgte familien et alternativ. Da Karina Lorentsen hørte om Innowalk fik hun Vienna til at prøve en. Det gik over alt forventning, og Karina Lorentsen søgte derfor hos kommunen om at få en Innowalk bevilliget til hjemmetræning.

”Vi søgte efter noget, hvor hun kunne være beskæftiget, men som også mindede om en kørestol og mindede om de former for stillinger, som vi gerne skulle have hende til at acceptere. Så vi tænkte, at så må vi prøve en Innowalk, da den jo er så genial, at den både kan bruges stående og siddende. Så vi kunne starte med at sætte hende i stående stilling, som er det, hun allerhelst vil. Og så vil vi gradvist prøve at sætte hende ned for at se, om hun accepterer det,” fortæller Karina Lorentsen.

Mere samvær med familien

Det har ikke bare betydning for Vienna men også for hele familien, at Vienna har fået bevilliget Innowalk til hjemmetræning.

”Det har gjort en himmelsk forskel, at det overhovedet har været en mulighed med hjemmetræning. Det har betydet, at vi har kunnet rykke hende fra slet ikke at kunne holde ud at være en del af en familie og være sammen med sine søskende, til at hun faktisk godt at kan rumme, at der kommer fremmede i huset. Og til at hun kan deltage i aktiviteter udenfor hjemmet i begrænset omfang. Hun er kommet ud af sin skal. Men det har været en lang proces at komme dertil,” udtrykker Karina Lorentsen.

Hjemmetræning har betydet, at familien har fået mere ro på i deres hverdag. Karina Lorentsen fortæller, at hjemmetræningen har medvirket til, at familien har fundet en rytme i deres hverdag, som de alle kan acceptere.

”For hvis Vienna ikke trives, så er der heller ikke nogen af os andre, der kan fungere ordentligt. Og det har givet en masse glæde at vide, at nu kan vi trods alt gøre en forskel frem for bare at føle, at man bliver sat på sidelinjen og skal se til,” siger Karina Lorentsen.

Det har stor betydning for alle de dagligdagssituationer, hvor familien er sammen. Når familien samles i køkkenet om at lave aftensmad er det nemt bare at flytte Viennas Innowalk ud i køkkenet, så hun også kan være med.

”Så kan hun få noget i hænderne, som hun kan røre ved og dufte til. På den måde kan hun være lidt med i madlavningen,” fortæller Karina Lorentsen.

For selvom Vienna har selv står i Innowalken, så skal der hele tiden være en omkring hende. Det er en lettelse for familien, at Vienna ikke hele tiden skal bæres, men det er alligevel nødvendigt, at der hele tiden er en omkring Vienna.

Mere selvstændighed og væk med medicin

For Vienna selv har det stor indflydelse på hendes hverdag, at hun ikke hele tiden skal bæres rundt, men nu kan stå mere selvstændigt i sin Innowalk derhjemme. Dog med opsyn fra forældrene.

”Det gør, at hun på nogle måder opfatter sig selv mere som et selvstændigt individ. Hun bliver meget hurtigt mere eller mindre symbiotisk med os når hun sidder på armen hele tiden. Vi kan se hende blomstre op efterhånden som hun har vænnet sig til at stå i Innowalken. Så hun kan nu stå selv med sit legetøj uden hele tiden at skulle have hjælp til at holde ved,” siger Karina Lorentsen.

Karina Lorentsen fortæller, at familien er blevet positivt overrasket over, hvor stor en forskel det har gjort for Vienna at komme op at stå og bevæge sig regelmæssigt derhjemme. Vienna vågner op, når hun står op og kan lege selv uden hjælp fra andre. Derudover oplever Karina Lorentsen også at Vienna er mere afslappet i kroppen når hun har brugt Innowalk.

Og til sidst så fremhæver Karina Lorentsen, at Viennas fordøjelse er forbedret markant efter hun er begyndt at bruge Innowalk.

”Det gør rigtig meget godt for hendes fordøjelse at få bevæget sig. Hun er faktisk blevet helt fri for den medicin, hun fik for sin tarmsygdom. Det er helt klar fordi hun oftere kommer op at stå og får rørt sig flere gange om dagen,” siger Karina Lorentsen.

Nyheder

INNOVAID har vokseværk!

14-04-2021
      Store planer kræver store lokaler – og mere plads! Til efteråret 2021 flytter vi hovedkontoret til spritnye...

Blog

Dynamisk stående træning for børn med CP GMFCS-niveau 1-5

24-06-2020
Cerebral Parese (CP) er en bred diagnose, og personer med CP har derfor meget forskellige forudsætninger og behov....

Events

Det interaktive ståstativ (webinar)
Tirsdag d.11. maj 2021
Zoom
Interaktiv balance- og koordinationstræning
18. maj 2021
Zoom
Health & Rehab Scandinavia 2021
16. - 18. nov. 2021
København