Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Happy Rehab har hjulpet Sofie til at kunne gå op ad trapper uden hjælp

Mandag, november 4, 2019
Sofie er 8 år, og har cerebral parese på GMFCS-niveau 2. Da Sofie gik i børnehave trænede hun med børnehavens Happy Rehab-system, og det gav hende nogle rigtig gode resultater. Da Sofie skulle starte i skole, besluttede hendes forældre sig derfor for at købe et Happy Rehab-system til hjemmebrug. Når Sofie træner med Happy Rehab får hun styrket sine knæ så meget, at hun selv kan gå op ad trappen uden at røre ved gelænderet.

Sofie trænede regelmæssigt med Happy Rehab i sin gamle børnehave, hvor de havde systemet stående. Der oplevede hun, at det gav hende en aktiv dorsal fleksion i højre fod og en lille forbedring i venstre fod også. Da Sofie skulle starte i skole, ønskede hendes forældre derfor, at Sofie skulle fortsætte med at bruge Happy Rehab, så de kunne holde forbedringerne ved lige. Derfor besluttede de sig for at købe et Happy Rehab-system, som Sofie nu træner med derhjemme.

I børnehaven trænede Sofie ikke så meget med knæmotorerne i Happy Rehab, men det begyndte hun for alvor med, da hun begyndte at hjemmetræne. Og det har hjulpet hende meget.

”Efter vi er begyndt at træne med knæmotorerne, begyndte Sofie at kunne gå op ad trapper uden hjælp. Vi skulle selvfølgelig gå bag hende som sikring, men hun kunne gå op selv uden at holde ved gelænderet. Og det er jo stort, når man er en 2’er på GMFCS-skalaen,” fortæller Sofies mor, Majbrit Poulsen.

Vigtigt at holde det ved lige

Men Majbrit Poulsen oplever, at det er tydeligt at se, hvor meget træning med Happy Rehab betyder for Sofies evne til for eksempel at gå på trapper.

”Lige så snart vi holder pause med at træne med Happy Rehab kan vi se, at hun bliver svagere i knæene. Så er hun nødt til at trække sig op med armene i gelænderet,” fortæller hun.

Lige nu har familien holdt en pause med træningen i en periode, og det kan mærkes på Sofies fysiske formåen. Derfor er Sofie meget ivrig for at træne en masse med Happy Rehab igen, fordi hun ved, at det er til stor gavn for hende.

Sofie og hendes mor er derfor gået i gang med at træne 6 gange om ugen med Happy Rehab af 16-20 minutter ad gangen. Sofie vil gerne træne mere, når hun er ekstra motiveret for at se resultater, men det er for hårdt. Familien har derfor fundet en passende træningsmængde, der giver Sofie den træning, hun har brug for.

”Det er meget vigtigt, at vi kan træne derhjemme”

At de kan træne derhjemme, gør en stor forskel for Sofie og hendes familie.

”Hvis vi skulle til træning hos en fysioterapeut ud over skolen, så ville det blive fravalgt, fordi hun slet ikke kan magte det. Hun er meget sensitiv, så hun bruger alt sin energi oppe i skolen. Så hvis vi skulle ud og træne et andet sted end herhjemme, så ville det ikke kunne lade sig gøre, fordi Sofie

ville have meget svært ved at rumme det. Så det er meget vigtigt, at vi kan træne herhjemme,” fortæller Majbrit Poulsen.

Det er ikke ”bare” evnen til at gå op ad trappen selv, Sofie får når hun bruger Happy Rehab. Hun er også mere udholdende på legepladsen i skolen. Og det hjælper også til at hun har mere overskud og energi til skolearbejdet.

HAPPY REHAB 2

Læs mere om HAPPY REHAB 2 her

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events