Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Handicappede Børns Forældreforening

Mandag, mai 22, 2017

I Handicappede Børns Forældreforening er der plads til alle, der har et handicap, eller er forældre til et barn med et handicap. Organisationen er uafhængig af diagnoser, og hjælper derfor mange forskellige mennesker, som har vidt forskellige forudsætninger og baggrunde.

 

Handicappede Børns Forældreforening (HBF) er en interesseorganisation, der tager hånd om børn med handicap, og deres familier. HBF er uafhængig af diagnoser, og favner derfor alle former for handicap.

Organisationen drives af frivillige, og er en underafdeling af Norges Handicapforbund. HBF arbejder både på et nationalt plan, og på lokalt plan.

 

Politiske mærkesager

Nationalt arbejder HBF med interessepolitiske emner, hvor de blandt andet deltager i høringer i sager, der vedrører deres mærkesager. Organisationen arbejder for forskellige rettigheder for både forældre og for børn. Blandt andet kæmper organisationen for retten til plejepenge, hvis den ene forældre er nødt til at gå hjemme og passe et barn med et handicap. Derudover arbejder organisationen også for retten til aflastning, så den primære omsorgsperson kan blive aflastet et bestemt antal timer om ugen. Det kan gøre det lettere for forældrene at have det handicappede barn boende i hjemmet længere.

 

Rådgivning i lokalmiljøet

Organisationen har otte lokalafdelinger rundtom i Norge, der arbejder i lokalmiljøet. Her bliver der arrangeret både faglige og sociale arrangementer for enten forældre, børn eller begge, så de kan mødes med ligesindede.

 

Derudover tilbyder organisationen også rådgivning og vejledning til forældre, fra forældre i en lignende situation. Det kan være svært selv at overskue, hvordan man får en hverdag med et svært handicappet barn til at fungere. Eller måske kan det være svært at finde ud af,  hvad man skal gøre, når man skal søge aflastning. Rådgivningen gives af forældre, som selv har været ude for noget lignende, og som derfor har direkte erfaringer, de kan dele ud af.

 

Den årlige camp

For at samle organisationens medlemmer, arrangerer HBF hvert år en camp, hvor både forældre og børn er sammen i en weekend, fyldt med sociale aktiviteter. I år foregår campen i weekenden den 25. – 28. maj.

(Læs mere om campen her: http://www.hbf.no/hbf-camp-2017-pa-storefjell-resort-hotel/)

 

Du kan læse mere om foreningen her (http://www.hbf.no/)

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events