Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Fem gode råd til koordinationstræning i hverdagen

Torsdag, september 13, 2018

For personer med CP kan nogle hverdagsbevægelser være vanskelige at udføre. Mange har ofte udfordringer med koordination og motorik.  

Men med den rette træning og de rette øvelser, kan man faktisk forbedre sin koordinationsevne markant. Det gælder ikke kun for børn med CP, men for alle.

Det behøver ikke at være hverken svært eller tidskrævende at træne sin koordinationsevne.

Det må heller ikke blive kedeligt for barnet, så for at holde barnets motivation for øvelserne, er det en god idé at tænke leg ind i træningen. Vi har samlet fem råd til, hvordan I kan træne koordination derhjemme, når I har tid.

 

1. Brug den modsatte hånd

En effektiv måde at træne sin koordinationsevne på, er ved at øve sig i at bruge den modsatte hånd i hverdagssituationer. Det kan eksempelvis være, når du børster tænder. Hvis du er højrehåndet, så brug i stedet den venstre til at børste dine tænder med. Og omvendt, hvis du er venstrehåndet. Det kræver en del koncentration i starten, da man forvirrer hjernen, og tvinger den til at tænke bevægelserne på en anden måde. Og det er netop det, der er essensen af koordinationstræning. Nemlig at tvinge hjernens bevægelsesmekanisme ud af sin komfortzone.

 

2. Boldkast stående på en pude

Hvis I er to personer, kan i træne koordination ved at kaste en bold til hinanden, imens i står på en pude. Puden danner et blødt underlag, og gør det sværere at holde balancen. Samtidig med at man skal holde balancen, skal man også koncentrere sig om at kaste en bold, og det kan være svært at koordinere begge dele. Start eventuelt med en flad pude, og når I bliver rigtig gode, kan I bruge en pude med mere fyld i.

 

3. Gå på klude

Hvis I har et glat gulv derhjemme, kan i også bruge det som træningsredskab. Find to klude eller andet, som I kan stå på, og som glider let hen over gulvet. Stil jer med en fod på hver klud, og lav ski-bevægelser med benene frem og tilbage. Det er en hård øvelse, men også en sjov og effektiv øvelse.

 

4. Slå kolbøtte

Find et sted med god plads og blødt underlag. Slå kolbøtter – så mange i kan uden at blive helt rundtossede. Hjælp hinanden rundt, hvis det er vanskeligt at gøre. Det er en god øvelse til at træne kropskontrol og koordination.

 

5. Grib en bold med forskellige hænder

Hvis I er to, kan I kaste en bold til hinanden. Ellers kan man bruge væggen til at kaste bolden op imod. Grib hver gang bolden skiftevis med den højre og den venstre hånd. Det træner hjernen til at tænke anderledes, hver gang du kaster bolden.

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events