Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

Faldklinikken laver projekt med Treax Pads

Fredag, juni 16, 2017

Faldklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital oplevede i efteråret, at Treax Pads gav ekstra træningsmotivation til deres borgere. Derfor indleder de et randomiseret studie med padsne fra oktober i år.

 

På Faldklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital arbejder man med ældre borgere i aldersgruppen 65+, som har balanceproblemer og problemer med svimmelhed. I efteråret 2016 begyndte Faldklinikken i samarbejde med VihTek, Videncenter for hjælpemidler og velfærdsteknologi i Region Hovedstaden at bruge Treax Pads som en del af træningen for de ældre efter i lang tid at have ledt efter et teknologisk redskab, de kunne supplere træningen med. Treax Pads kunne tilbyde mange af de ting, som Faldklinikken efterspurgte, og derfor valgte de at teste padsne i træningen med borgerne. Borgerne, som trænede med Treax Pads, gav en så god tilbagemelding, at Durita Gunnarsson fra Faldklinikken besluttede at begynde på et projekt, der skal teste effekten af Treax Pads på de ældre borgeres balanceproblemer.

Borgerne sagde i efteråret, at Treax Pads har givet dem mere motivation til træningen.

 

”Treax Pads lægger op til en legende måde at tænke træning på, og det kan få borgerne til at lave de bevægelser og øvelser, som de ellers undgår på grund af svimmelhed og balanceusikkerhed,” fortæller Durita Gunnarsson. 

 

Projekt med start til efteråret

Netop disse positive tilbagemeldinger fik Durita Gunnarsson og VihTek til at igangsætte projektet, der skal undersøge om personer, der træner med Treax Pads vil opleve en større fremgang end personer, der træner med andre redskaber. Hypotesen er, at Treax Pads vil kunne motivere borgerne, og få fokus væk fra deres angst.

 

Til at undersøge det skal Durita Gunnarsson og hendes kollegaer bruge omkring 30-40 ældre, som har balancebesvær eller svimmelhedsproblemer. Her skal de igennem et træningsprogram, som er rettet mod den enkeltes problemer. Øvelserne er stadig tilpas standardiserede, så man vil kunne se en eventuel tendens ud fra resultaterne.   

 

Treax Pads giver motivation

Det kan godt være svært for Durita Gunnarsson og hendes kollegaer at holde borgerne motiverede under træningen. Men med Treax Pads oplever de, at det er lettere at holde koncentrationen.

 

”Det giver mere mening for dem at træne med Treax Pads. Fokus flytter sig fra angsten for at falde, til den legende og meningsfyldte øvelse, de skal i gang med nu,” siger Durita Gunnarsson.

 

Stadig på tegnebrættet

Resultaterne af projektet bliver målt på borgerens gående balance. Her vil Faldklinikken og VihTek blandt andet teste borgerens evne til at gå, samtidig med at borgeren skal kigge opad, nedad og til siden.

Durita Gunnarsson har ikke fastlagt træningsplanen endnu, og kan derfor ikke fortælle præcis, hvad øvelserne kommer til at bestå af.

Projektet er stadig på tegnebrættet, og Durita Gunnarsson forventer at søsætte det omkring oktober 2017. Herefter regner Faldklinikken og VihTek med at bruge hele 2018 på projektet.

Du kan allerede nu læse om Faldklinikken og VihTeks nuværende erfaringer med Treax Pads i en helt ny rapport HER

https://www.regionh.dk/vihtek/research/publikationer/Documents/Treax%20P...

Læs også Faldklinikken og VihTeks implementeringsguide her: https://www.regionh.dk/vihtek/research/publikationer/Documents/Treax%20Pads%20implementeringsguide.pdf

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events