Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Bakketoften 3

DK-8541 Skødstrup

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

En sjov måde at træne balance på!

Mandag, november 29, 2021

 

Forbedr din balance ved at spille sjove spil og udfordr andre bagefter. Spil direkte på brættet eller med balancepuden for at give dig selv en ekstra udfordring. Det er vanedannende at spille, og du vænner dig hurtigt til at styre helt uden at aktivere hverken arme eller hænder. Vælg selv om du vil stå på ski, skrabe et skrabelod eller spille et klassisk 2D spil.

 

Gennem vores færden i forskellige terapeutregi, er vi konstant inspireret til at finde nye måder, at hjælpe mennesker på. Efter et besøg hos nogle fysioterapeuter i Horsens, opdagede vi hvor stor en rolle balanceredskaber havde, i deres arbejde med træning. De benyttede både balancebræt, samt balancepuder til at styrke balance (og led) på borgere/patienter, der havde behov for at træne eller genoptræne.

 

Med udgangspunkt i vores legende tilgang til træningsmidler, gik hjernerne på hovedkontoret så småt i gang med at køre: ”Det må være muligt, at inspirere og motivere gennem spil og leg, til at træne gentagende øvelser!” Vi ønskede at lave et værktøj til terapeuter, der ligesom vores Treax Pads, kunne holde borgerens interesse og muligvis hjælpe til at vedholde dem i træningen.

 

Balance Board skabt i samspil mellem vores Head of Production Per H. Sørensen og Direktør Martin Hjort. Resultatet er et elegant hvidt balancebræt med tilhørende balancepude. Brættet kan benyttes med eller uden puden, som tilføjer et udfordrende element og som vil gøre træningen mere effektiv, men også mere fysisk hård. Puden tages let og simpelt af brættet, hvis man ønsker at træne direkte på brættet.

 

Først vælges hvilken type træning der ønskes. Her kan der vælges mellem vægtforskydning/balance på højre og venstre ben eller vægtforskydning/balance på højre og venstre ben, samt tå og hæl. Dette er især oplagt til spil som Ball Maze, som minder om den klassiske kuglebane, hvor du via snilde og tålmodighed skal få den lille kugle det rigtige sted hen.

 

Sættet giver mange muligheder for at indstille sværhedsgrad og hvordan der trænes. Udover at vælge niveau på spillet (alle spil har level 1-10) og hvorvidt der skal trænes med pude eller ej, er det også muligt at vælge mellem spændende spil. Det grafiske aspekt varierer bredt, for at kunne appelere til både voksne, unge og børn. Der er både mulighed for at køre ræs i fede baner og trille med en smiley på en græsbakke.

 

Per træner med Balance Board

Youtube Video

Nyheder

Praktikant indenfor marketing og kommunikation

24-11-2023
Praktikant til marketing og kommunikation Brænder du for at formidle de gode og effektfulde budskaber? Har du...

Blog

Dynamisk stående træning for børn med CP GMFCS-niveau 1-5

24-06-2020
Cerebral Parese (CP) er en bred diagnose, og personer med CP har derfor meget forskellige forudsætninger og behov....

Events

Vinter/ Forår 2024
Nyt program offentliggøres medio januar