Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

En far, der vil noget mere..

Fredag, november 18, 2016

Martin Hjort er far til Gustav, der har cerebral parese. Martin mente ikke, at Gustav opnåede tilstrækkelige resultater ved at gå til fysioterapeut én gang om ugen. Derfor startede Martin firmaet INNOVAID, hvor han hver dag arbejder for gøre en forskel for Gustav og andre i en lignende situation.

I 2009 gik Martin Hjort hver uge til fysioterapeut med sin søn Gustav, der har cerebral parese. Hos fysioterapeuten fik Gustav nogle øvelser, som han skulle lave derhjemme, sammen med Martin. Men for den dengang 3 årige Gustav var øvelserne ikke særligt motiverende at lave, og de gav ikke de ønskede resultater. Øvelserne var gode, men ikke tilstrækkelige. Gustav manglede det sidste skub.

Det frustrerede Martin, at sønnen hver dag skulle bruge kræfter på øvelser, der virkede som en pligt for ham. Det var vigtigt for Martin, at Gustav skulle have det sjovt med øvelserne, samtidig med at gode resultater skulle give ham mere livsglæde.

Sjov træning

Martin Hjort, der er uddannet svagstrømsingeniør, valgte derfor selv at udtænke en løsning. Hovedtankerne var, at det skulle være sjovt for Gustav at træne, og at det skulle kunne gøres hjemmefra, så det kunne forenes med en travl hverdag. Denne tanke blev til firmaet INNOVAID, der blandt andet laver rehabiliteringsløsningen Happy Rehab. Happy Rehab er et interaktivt dynamisk ståstativ, hvor brugeren træner forskellige muskelgrupper, ved at bruge et computerspil, der styres af de muskler man skal træne. Ståstativet skaber mulighed for, at træningen kan klares derhjemme, og Martin skal ikke længere både skal være far og terapeut, men kan overlade terapeutrollen til Happy Rehab.

Klare fremskridt

I dag er Gustav 10 år gammel, og han kan gå rundt uden at være nødt til at støtte sig til et gelænder. For Martin er der ingen tvivl om, at Gustav ikke kunne være kommet så langt uden periodevis intensiv træning med Happy Rehab. Det har givet ham det ekstra skub, der skulle til. Samtidig er det også vigtigt for Martin at påpege, at det ikke er Happy Rehab alene, der har haft betydning for Gustavs fremskidt. Det skal kombineres med andre aktiviteter, for at give det optimale udbytte.

Fremtidsdrømme

For Martin er det noget helt særligt at arbejde for at give personer med eksempelvis cerebral parase en lettere hverdag.

”Det motiverer mig helt vildt at komme på arbejde hver dag og være med til at gøre en forskel”, siger Martin.

Han drømmer om at udvikle mere på sine produkter, som i dag tæller Happy Rehab og TREAX pads. Derudover drømmer Martin om, at han med INNOVAID kan udvikle nye produkter, og dermed kan udvide sortimentet og mulighederne i feltet mellem teknologi, træning og aktiviteter.

I dag er Gustav vokset ud af sit første ståstativ. Men han skal fortsætte med at bruge Happy Rehab, for at holde fremskridtene ved lige. Derfor at det godt, at ståstativerne findes i forskellige størrelser, så der altid vil være et, der passer lige til Gustav.

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events