Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

CPOP holder øje med dit barns udvikling

Onsdag, januar 25, 2017

 

 

I uge 4 afholdes den årlige CP konference i Oslo. Konferencen byder velkommen til fagpersoner, brugere og forældre, som kan mødes og høre oplæg, se udstillinger og udveksle erfaringer med ligesindede. Konferencen er velbesøgt, og har oplevet et besøgstal på 800 mennesker. Konferencen er skabt for at give interesserede et indblik i den nyeste forskning på området, og for at skabe et forum for, at brugerne kan udveksle erfaringer med hinanden.  

Når det løber af staben i Oslo i uge 4, er der igen en masse spændendende oplæg og udstillinger på programmet.

Konferencens mange tilbud rummer blandt andet oplæg om tidlig identificering af spædbørn med CP, oplæg om ernæring og paneldiskussioner mellem forskellige fagpersoner.

På programmet findes også et oplæg om CPOP. CPOP er et opfølgningsprogram for børn og unge med cerebral parese. Det fungerer ved, at man årligt tester børn og unge mellem 0-15 år, for at se deres udvikling igennem årene. Programmet er svensk, og har været brugt i Sverige siden 1994. Det bruges nu også i Danmark og Norge. I Norge er CPOP godkendt af Nasjonal medicinsk kvalitetsregister. CPOP står for Cerebral Parese opfølgningsprogram.

Ved at undersøge barnet i dets første leveår, er det lettere at finde den rigtige behandlingsform og skræddersy et program, som passer til det enkelte barn. Undersøgelsesprocessen med CPOP foregår ved, at børnene undersøges af fysioterapeuter, ergoterapeuter, børneneurologer og børneortopædkirurger en gang om året. Disse fagpersoner får adgang til dokumenter, hvor de kan følge barnet udvikling, og kan derfor lettere sætte ind med forebyggende behandling.

Programmet er lavet for at sikre, at det enkelte barn får den rigtige behandling, og for at forebygge skader.

CPUP (den svenske version af CPOP), har haft succes med at nedbringe antallet af hofteskred, svær rygskævhed og alvorlige fejlstillinger hos børn med CP. Det har de, da de følger de pågældende børns udvikling tæt, og igennem røntgenbilleder, kan de holde øje med, om eksempelvis ledhovedet i hofteknoglen er på plads i ledskålen. Hvis ledhovedet flytter sig, og er på vej til at skride ud af ledskålen, så sætter man ind med intensiv behandling. På den måde kan man også opdage eventuelle skader tidligt og inden de når at udvikle sig til noget alvorligt.

 

Hvis I vil læse mere om CP konferencen, og se programmet, kan I finde det her (link: http://www.cp.no/tilbud-til-deg/arrangementer/global/2017/januar/cp-konferansen/)

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events