Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk

5 gode råd til træning i naturen

Torsdag, november 8, 2018

 

Naturen gemmer på mange gode og sjove muligheder for en alsidig og udfordrende træning, og det kan gøre meget for motivationen, at træningen bliver flyttet til et nyt sted. Vi har samlet fem råd til, hvordan du og dit barn kan bruge naturen som træningsredskab på en ganske almindelig gåtur i skoven.

Hop over træstamme

Hvis I går en tur i skoven, er der god chance for, at I kommer forbi en træstamme på jeres vej. Træstammen har mange anvendelsesmuligheder, når det kommer til træning. Prøv jer ad med at hoppe over træstammen – både forlæns, baglæns og fra siden. Det er en rigtig god koordinationsøvelse, og man kan selv styre sværhedsgraden, alt efter hvor stor en træstamme, man vælger.

Balancer på en kantsten

På vej til skoven kan I også bruge en kantsten som træningsredskab. Gå på line på kantstenen, og træn jeres balanceevne på den måde. Balancetræning er godt for os alle, men især børn med cerebral parese har rigtig godt af at træne balancen. I kan også bruge træstammen til at gå på line på, det er lige lidt vanskeligere end en kantsten, og kan derfor godt kræve lidt støtte fra en træningsmakker.

Løb hurtigt opad, langsomt nedad

Løb er altid god træning. Hvis man har cerebral parese kan løb være en udfordring, men det er blot ekstra motivation til at træne sit løb. Find en bakke og løb så hurtigt I kan op ad bakken. Når I skal ned igen, så prøv at løbe meget langsomt. Det kræver meget af musklerne i benene at stå imod, når man løber nedad.

Gå på trapper

Hvis I kommer fordi en trappe i skoven, så brug også den som en del af træningen. Gå op ad trappen i hurtigt tempo, og spring et trin over hver gang. Det er rigtig god træning for musklerne i benene. Prøv også at gå op ad trappen med spredte ben.

Lav dips

I har været rundt i skoven, og kommer nu tilbage til den træstamme, hvor det hele startede. Indtil videre er det hovedsageligt benene, der er blevet trænet, så nu er det armenes tur. Placer begge hænder på træstammen, mens I vender fronten væk fra træstammen. Lav så mange dips I kan. Det er rigtig god træning for armene, og bagefter dagens træning færdig.

Nyheder

neoSIT stabiliserer barnets ryg og hoved, så der er overskud til aktivitet og leg

23-01-2020
Vores nye terapi og aktivitetsstol neoSIT hjælper barnet, der ikke kan sidde selv, med at stabilisere ryg og hoved. Det...

Blog

Effektiv hjemmetræning er en god løsning for mange

25-03-2020
Vi er midt i en tid, der er uvant for os alle, og derfor kan det være godt at fokusere på nogle af de ting, som stadig...

Events