Kontakt os

INNOVAID A/S

Kontakt INNOVAID i dag:

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk
Happy Rehab

HAPPY REHAB er et interaktivt ståsystem til genoptræning af grovmotoriske og kognitive færdigheder. Systemet henvender sig til genoptræning og rehabilitering af personer med spastisk lammelse, personer der har været udsat for slagtilfælde eller personer med andre neurologiske udfordringer. En intensiv træning med HAPPY REHAB viser vedvarende forbedringer på daglige aktiviteter som balance, gang og trappegang.

Bevægelse gør forskellen!

Øg ledbevægeligheden og balancen ved brug af nyskabende teknologi.

HAPPY REHAB har skabt et nyt paradigme indenfor rehabilitering. Det unikke interaktive dynamiske ståsystem bygger på interaktion imellem brugeren og systemet, baseret på den nyeste forskning indenfor feltet. Systemet kombinerer dynamisk motorisk kontrol og kognitiv træning.

Tilpasning til den enkelte bruger

Det dynamiske ståsystem kan indstilles indviduelt til den enkelte bruger i alle aspekter. Højden på bordpladen og benstøtterne justeres nemt, så det passer til brugeren. Ligeledes kan bryst- og hoftestøtternes positioner justeres. 

HAPPY REHAB systemtet kan anvendes af flere brugere eller det kan "vokse" med den enkelte bruger. 

Bemærk: Hofte- og bryststøtten bestilles seperat som "Upper support module". 

Hver bruger på systemet har sin egen brugerprofil, der indeholder oplysninger om hendes/hans ledbevægelighed (ROM), muskelstyrke, favorit træningsprogram osv. Hver øvelse vil derfor benytte den konkrete brugers indstillinger. 

HAPPY REHAB systemet tilbyder:

Øget aktiv og passiv ledbevægelighed.

Forbedret balance og neuromuskulær kontrol.

Motiverende og interaktiv rehabilitering.

Feedback igennem øvelsesstatistik.

Lavere omkostninger vha. telerehabilitering.

 

 

Funktioner

Brugeren træner specifikke muskelgrupper i underekstremiteterne ved hjælp af særligt udviklede computerspil. For at forstærke effekten og holde motivationen giver systemet biofeedback på de udfordrende øvelser. Systemet tilpasses den enkelte bruger for at opnå de bedste resultater.
HAPPY REHAB systemet kan anvendes i habiliteringen og rehabiliteringen af personer med cere-bral parese (CP), apopleksi (slagtilfælde) og andre neurologiske lidelser samt ved genoptræning efter en operation. HAPPY REHAB muliggør en målrettet intensiv træning, som både er struktureret, udfordrende og motiverende for brugeren. Systemet har en række egenskaber, der træner forskellige muskelgrupper og færdigheder.

AKTIV UDSPÆNDING

Gennem aktiv udspænding af musklerne øger HAPPY REHAB den aktive og passive ledbevægelighed, som kan være vanskelig for personer med neurologiske lidelser.

MUSKELKONTROL OG KOORDINATION

Med specialudviklede øvelser gør HAPPY REHAB det muligt at forbedre koordination og neuromuskulær kontrol. Ved hjælp af gentagelser og visuel feedback øger brugeren sin evne til at aktivere en muskel på rette tidspunkt og med den rette kraft.

FEEDBACK OG STRUKTUR

HAPPY REHABs MyTRAINER-funktion planlægger og strukturerer individuelle træningsprogrammer. På den måde er brugeren motiveret til at gennemføre et målrettet træningsforløb. Funktionen kan anvendes af terapeuten eller brugeren selv.
FOOTPRINTS-funktionen er en detaljeret træningsdagbog, der gemmer brugerens træningstid, score, ledbevægelighed osv. Funktion kan bruge til at illustrere brugerens udvikling og er også mulig at udprinte.

MOVEMENT

MOVEment-funktionen en unik funktion, der giver den enkelte bruger øget velvære ved træning.
Funktionen bevæger benene i en opretstående vægtbærende stilling, så leddene bevæges igennem på en behagelige måde i et naturligt mønster. Funktionen er afslappende og cirkulationsfremmende. Den kan bruges selvstændigt eller integreres i det aktive træningsprogram, som en del af opvarmningen, som en pause eller ved afslutning.

BEVÆGELSE OVER ANKELLEDDET

I HAPPY REHAB står brugerne på bevægelige fodpedaler. Ved at bøje fødderne nedad og opad mod fodryggen(plantar-/dorsalfleksion) styrer brugeren computerspillene. Såkaldte ”tågængere” anvender typisk denne funktion til at opnå øget ledbevægelighed og koordination over ankelleddet. Andre brugere med muskelsvaghed, stivhed eller andre dysfunktioner i ankel og fod vil også have gavn af øvelserne. Øvelserne kan anvendes til venstre ankel alene, højre ankel alene eller venstre og højre ankel samtidigt.

BEVÆGELSE OVER KNÆLEDDET

I HAPPY REHAB står brugeren med bevægelige knæstøttere. Ved at bøje og strække i knæet(knæfleksion/-ekstension) styrer brugeren computerspillene. Personer med “crouch-gait” anvender typisk denne funktion, som muliggør aktiv udspænding over knæleddet. Andre brugere med muskelsvaghed eller knædysfunktion vil også have gavn af øvelserne. Øvelserne kan anvendes til venstre knæ alene, højre knæ alene eller venstre og højre knæ samtidigt.

KOMBINERET BEVÆGELSE

Øvelserne kan gøres adskilt eller i en kombineret bevægelse hvor både fodpedaler og knæstøttere er bevægelige. Computerspillene styres ved hjælp af taktile kraftsensorer i fodpedalerne.

BALANCE

HAPPY REHAB er udstyret med taktile kraftsensorer i fodpedalerne, som registrerer vægtoverførsel i alle retninger. Personer med alle typer af balancedysfunktioner kan med fordel anvende disse øvelser.
Brugeren kan udføre øvelser med vægtoverførsel eller udføre balanceøvelser, imens de står sikkert fast. Et udvalg af balanceøvelser er tilgængelige.

Specifikationer

Læs mere om Happy Rehabs specifikationer her. 

Bestil en gratis demo/afprøvning

Kontakt os i dag, og få et gratis konsulentbesøg af en af vores dygtige fagkonsulenter.

Nyheder

Mød vores nye INNOVAID'er!

16-01-2019
Joseph Quinlan er uddannet ergoterapeut. Han glæder sig til at bruge sin faglighed, når han skal møde vores...

Blog

Baffin stolen letter hverdagen på Skolen ved Skoven

11-03-2019
Efter Skolen ved Skoven i Hillerød købte Baffin stole til to elever med multifunktionsnedsættelser, har de fået...

Events

INNOVAID inviterer til miniseminar!
24. og 25. april 2019
København og Aarhus
CPOP dag
21. maj 2019
Fredericia