Happy Rehab


Kort fortalt

Happy Rehab at a glance

HAPPY REHAB er et interaktivt ståsystem til genoptræning af grovmotoriske og kognitive færdigheder. Systemet henvender sig til genoptræning og rehabilitering af personer med spastisk lammelse, personer der har været udsat for slagtilfælde eller personer med andre neurologiske udfordringer. En intensiv træning med HAPPY REHAB viser vedvarende forbedringer på daglige aktiviteter som balance, gang og trappegang.

En række specialudviklede computerspil træner brugerens forskellige muskelgrupper.

Ved aktivt at udspænde muskler øger systemet den aktive og passive ledbevægelighed og forbedrer balance og neuromuskulær kontrol. Brugeren oplever en unik interaktion med systemet, som bliver et brugbart redskab til udvikling. HAPPY REHAB giver konstant motiverende feedback og fører statistik over træningen, så brugeren er involveret og kan følge sin udvikling. Systemet kan indstilles til den enkelte bruger, så øvelserne er tilpas udfordrende ud fra funktions- og træningsniveau.

Brugeren styrer systemets computerspil med bevægelige fodpedaler eller knæstøttere. Derved trænes ledbevægelighed og koordination over ankelled og muliggør en aktiv udspænding over knæled. Det er også muligt at bevæge benene i en opretstående vægtbærende stilling, så cirkulationen øges på en behagelig måde for brugeren. De specialudviklede øvelser med gentagelser og feedback forbedrer evnen til at aktivere en muskel på rette tidspunkt og med rette kraft. Det giver brugeren muskelkontrol og bedre koordinationsevner. Systemet muliggør også balanceøvelser på en sikker måde ved at registre vægtoverførsel i alle retninger.

HAPPY REHAB findes i tre størrelser for børn, unge og voksne. Systemet kan også indstilles individuelt til den enkelte bruger inden for størrelsesvarianterne.

 

HAPPY REHAB - Demo video

Det vigtigste for os er, at borgerne kan se formålet med træningen. Det kunne hun med TREAX Pads

Annette Lock Hansen, Ergoterapeut på Marselisborg Centeret