Kontakt os

INNOVAID A/S

Contact Innovaid A/S today

Muslingevej 38

DK-8250 Egå

Denmark

T: +45 86 78 99 33

F: +45 86 78 99 34

mail@iaid.dk
Funktioner

TREAX Pads'ene har en række funktioner indbygget, som alle kan anvendes til mange forskellige øvelser. Her får du et overblik over selve funktionerne.

Kraftskala

Skalafunktionen reagerer ved tryk og giver feedback ved hjælp af et lyssignal. Man kan vælge om lyssignalet skal aktiveres med hånden eller foden, og dermed hvilket område man vil træne. Lyssignalet viser ændringer i den kraft eller den vægt, som brugeren tilfører pladen. Derved kan brugeren nemt følge ændringerne i de motoriske bevægelser eller i vægtbæringen. Når brugeren f.eks. træder på en plade, udfordres han/hun til at styre sin vægtfordeling på benene, så kraftskalaen rammer den matchende farve på pladen.

Funktionen kan justeres til at reagere på den kraft eller vægt, der matcher den enkelte bruger. Kraftskala vises og kan justeres med + og – knapperne på højre side af padsne.

Tilfældigt lyssignal

Når “Random” funktionen er valgt, reagerer TREAX Pads’ene på enhver aktivering enten med hånden eller foden med et tilfældigt lyssignal.
Følsomheden justeres med + og – knapperne på højre side af pads’ene.

Eftersom TREAX Pads’ene leveres i tre forskellige farver vil det tilfældige lyssignal matche disse tre farver. Når brugeren modtager et lyssignal skal han/hun navigere til en ny pad med den specifikke farve. Ved at aktivere denne pad vil et nyt lyssignal dirigere brugeren videre. Modsat kraftskalafunktionen reagerer denne funktion ikke udfra kraftens størrelse, men udelukkende blot ved aktiveringen. Derfor giver træning med denne funktion mindre fokus på den anvendte kraft eller vægt, og mere fokus på de kognitive udfordringer som f.eks. reaktionstid, koncentration og visuo-motorisk koordination.

Reaktion

Reaktionsfunktionen vælges ved at holde RANDOM inde i 2 sek. Med reaktionsfunktionen kan man indstille pads’ene til at tænde vilkårligt med forskellige tidsintervaller.
Hastigheden justeres med + og – knapperne fra 1 sek til 10 sek. Pause tiden ændres tilsvarrende fra kort til lang.

Her gælder det om at aktivere pads’ene der tænder inden tiden er gået. Når man at aktivere pad’en responderer den med et hvidt blink. Pads’ene lyser tilfældigt enten blåt eller rødt, hvilket giver
muligheder for at lave regler for mere avanceret øvelser. Lad evt. brugeren aktivere de røde med venstre fod/ hånd og de blå med højre fod/ hånd.
Brug reaktionsfunktionen til f.eks. aktiviteter med højt tempo, reaktionsøvelser, øje/hånd koordinering eller ”neglect” hvor brugeren kun skal aktivere de blå lys og ignorer de røde.
Udover at justere hastigheden med + og – knapperne kan øvelserne let gradueres i forhold til antallet af pads der anvendes og afstanden imellem dem.

Balancefunktion

Når vægten øges på forfoden i forhold til hælen, bevæger det blå lys sig mod højre.
Når vægten øges på hælen i forhold til forfoden, bevæger det blå lys sig mod venstre.
Når der er balance imellem hæl og forfod, lyser et hvidt lys imidten.

Lægges pads’ene ud i en passende afstand imellem hinanden som en sti, kan balancefunktionen bruges som en simpel “ganganalyse” der signalerer hvordan kraften afvikles over foden igennem en gangcyklus.

Brug for inspiration til øvelser?

Se hele vores videokartotek med forskellige øvelser og lad dig inspirere.

Nyheder

Er du vores nye kollega?

13-09-2018
FAGKONSULENT / fysio-/ergoterapeut   INNOVAID® søger en dygtig og målrettet fagkonsulent (fysio-/ergoterapeut...

Blog

Egmont Højskolen: Helt almindelig og alligevel helt anderledes

05-12-2018
Egmont Højskolen er ligesom de fleste andre danske højskoler. Og så alligevel ikke. På Egmont lever unge med handicap...

Events